De kleine Wijngaard
 • Arthur en Lyn

  Wij heten u van harte welkom!

  Fijn dat u even de tijd neemt om met ons kennis te maken.

  Mijn vrouw Emilinda, in de dagelijkse omgang spreken wij haar aan met Lyn, is geboren op de Filippijnen en is via Singapore en Hong Kong uiteindelijk in Nederland komen wonen. Ze woont nu meer dan 10 jaar in Nederland. Inmiddels heeft zij haar Nederlands goed leren spreken, lezen en schrijven en zij verstaat de kunst om goed met mensen om te kunnen gaan en om heerlijk te koken. Daarnaast is zij sociaal ingesteld en draagt ze veel zorg voor de arme en gebrekkige kinderen op de Filippijnen. En hier draait alles om. Arthur is inmiddels gepensioneerd en geeft volledig ondersteuning aan datgene wat Lyn voor haar doel wilt bereiken.

  Als aanvulling op ons dagelijks leven hebben we nog een bijzondere doelstelling. Het betreft hier het sponsoren van een aantal studenten op de Filippijnen. Lyn heeft hiertoe het initiatief genomen. Dit betekent dat wij kinderen, binnen de familie van Lyn en ook kansarme kinderen in hun woonomgeving, laten studeren om minimaal een vakdiploma te halen of een middelbare beroepsopleiding te doen. Als de capaciteiten van het kind hoger reiken komen ze ook voor een hogere studie in aanmerking. Daardoor worden deze kinderen in staat gesteld om later beter voor zichzelf te kunnen zorgen. Hierdoor hopen wij tevens te bereiken dat ze later ook hun eigen kinderen laten studeren zodat hun levensomstandigheden en de kwaliteit van hun bestaan verbeteren.

  Voordat we een kind selecteren voor een opleiding laten wij haar of hem eerst testen voor de haalbaarheid van de gewenste opleiding. Immers als de opleiding aan het einde niet gehaald zou worden is dat een tegenslag voor beiden, het kind en wij als sponsor. Bij elke school of opleiding hoort een uniform in tweevoud, hetgeen op maat voor het kind gemaakt moet worden. Op deze manier hebben we al bereikt dat we 3 afgestudeerden hebben welke nu een betere betaalde baan hebben en sponsoren we nog 5 studenten.

  Min of meer biedt zich ieder jaar wel weer een nieuwe kind aan dat ook voor ondersteuning in aanmerking wil komen. Men kan uiteraard geen kind weigeren daar ze allen begrijpen dat dit een buitenkans is. Tijdens de studie van 3 of 4 jaar houden we continue contact met de kinderen doordat wij hun trimester rapporten ontvangen met alle relevante informatie van dien. De kinderen schrijven ons vaak brieven. We verwachten van hun dat ze dat in het Engels doen zodat Arthur het ook kan volgen.

 • Contact

  Neem contact met ons op.

  Wilt u zich na u heerlijk ontspannen te hebben in onze natuurlijke omgeving, een weekend verblijven als groep, een nacht uitrusten in onze B&B, voor een goede maaltijd, een feest, vakantiereizen of onze bridgedrives, neemt u dan nu contact met ons op.